Hipster bbq - Foto: Wil Stutterheim

Part of my hipster life – bbq’en

Toegegeven: afgelopen jaar heb ik schaamteloos weinig de bbq aan gehad. Te druk met grote veranderingen in m’n leven, werk dat teveel tijd op slokt en niet genoeg rust in m’n kop om te ontspannen achter de gril. Klinkt dat tegenstrijdig en denk je nu “Get over it!”? Lees dan vooral verder want ik ben er overheen, de boel is weer gesetteld en we zijn weer aan de slag. #backandbetterhanever

Ik zal je alle ins & outs van de afgelopen periode besparen, want het draait eigenlijk maar om een ding: de Webers op het balkon draaien weer op volle toeren! Inmiddels staan er drie op een hoog achter: m’n oude vertrouwde 47 cm Weber in klassiek zwart, de 57 cm Weber one-touch in fris lente groen en de hippe new kid on the block: mijn 37 cm Smokey Joe in slate blue. Houtskool, bitch!

Inmiddels is mijn collectie verder gegroeid (zo gaat dat als de samenstelling van je huishouden verandert) en heeft ook een heuse Cobb barbecue zijn intrede gemaakt. Gelukkig beschikte ik al over een lading Cobble Stones, wat die zijn voor op andere bbq’s soms best handig.

Get on with it!

Anyway, afgelopen zaterdag was zeker niet de eerste keer dat dit jaar de vlam uit de starter sloeg. Maar op dat moment, toen ik even rustig alleen het leven zat te overdenken zat te zuipen, bedacht ik me, dat het toch echt weer tijd werd om deze website af te stoffen en weer wat briket-belevenissen te delen. Here we go, folks.

Mijn balkon is overigens opnieuw gestyled: alle rotzooi is weg, de plantjes groeien nu heel hipster-verantwoord in pallettuintjes, alle ornamenten zijn op elkaar afgestemd en het kunstgras is weer gladgestreken. #myhipsterlife De bbq’s vallen hierbij in het geheel niet uit de toon en op deze mooie zaterdag besloot ik dat het leven goed was en kreeg ik ongelofelijke zin in een kalfsentrecote en een lading groente.

Eigenlijk allemaal heel simpel: salade bouwen (groen met aardbeien, aanrader), wat grote stukken groente (met wat verse knoflook in olie), geplette aardappelen (dit is briljant: eerst zacht koken, dan plat slaan en vervolgens grillen met wat verse kruiden en zout). Bij elkaar kost dit helemaal niet veel tijd, ziet er leuk uit en man, you gotta eat veggies too, bro!

We zijn weer begonnen!

P.S: dit artikel bevat gesponsorde links!