MidwinterBBQ

Weber compact 47 cm met starterVanavond was weer zo’n avond. Rustig weer, mooi wit terras en trek in een mooi stukje vlees. Bovendien is het 21 januari en volgens mij is het dan exact midwinter. Voor mij genoeg reden om de titel MidwinterBBQ te claimen.

Ik was op tijd thuis en dat geeft mij de kans als eerste voorbereiding eens even langs de slager te lopen. Dit is overigens een slager die in de winter gewoon briquetten voor in de winkel heeft liggen. Een man naar mijn hart! Wil, hoe vaak heb ik je mijn slager al aangeraden? Mijn oog viel op een mooi stukje rib-eye.
Rib-eye met peper
Gepofte rode aardappelsBij de supermarkt tegenover heb ik wat krieltjes en voorgekookte, geschilde rode bietjes gehaald. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Aardappeltjes gesneden en voorzien van wat peper, zout en kruidenboter. Vervolgens ingepakt en onder het rooster geplaatst.

De eerste plakken bietjes heerlijk aangezet met directe hitte en daarna op laten warmen op de indirecte helft met dekseltje erop. Ondertussen heb ik nog even het paadje over mijn terras ontdaan van de vandaag gevallen sneeuw en werd het tijd voor de rib-eye.

Mooi op kamertemperatuur met alleen een beetje peper aan beide zijde op het hete rooster dichtgeschroeid. Vervolgens boven de aardappeltjes gelegd en het dekseltje weer gesloten met de luchtgaten mooi open. Vijf minuutjes was genoeg voor een heerlijk stukje rood mals vlees. Vervolgens de aardappeltjes uitgepakt en de laatste rode bietjes bereid.

Vuurtje in de vuurplaatsHierna waren de briquetten uiteraard nog niet op, dus dekseltje dicht en luchtgaatjes toe. Klaar om de volgende keer weer opgewarmd te worden in de starter. Al gebruik ik mijn briquetten ook regelmatig om nog even een lekker gezellig vuurtje aan te maken op het terras.