Loempia’s frituren

Wadjang boven vuur.Natuurlijk kun je boven een houtvuur ook frituren. We hebben het eerder laten zien met de DO. Toen maakten we dikke frieten.

Vandaag hadden we zin in Loempia’s. En natuurlijk horen loempia’s uit een mooi passende wok/wadjang te komen.

En aangezien de Wadjang toch wel heel groot is om op het gas te zetten, heb ik de driepoot over mijn vuurplaats gezet en een het vuur opgestookt. Dat koeien gras eten was overigens ook genoeg reden geweest, maar dat terzijde.

Gewoon een litertje olie in de wadjang, even laten opwarmen en vervolgens de loempia’s erin. In dit geval heb ik natuurlijk geen mooi makkelijk mandje om je gerecht om te draaien of te schudden. Een schuimspaan is dan hèt juiste gereedschap. Makkerlijk olie over de loempia te scheppen en af en toe draaien.Loempia's frituren.

Mooi goudbruin? Etenstijd!